Založ si blog

Progresívci nasledujú OĽaNO a presadzujú voľby z trucu

Také sme zažili v roku 2020 a dnes vidíme, ako katastrofálne to dopadlo.Volebný program Progresívneho Slovenska pred prezidentskými a európskymi voľbami sa zúžil na minimum. „Aj tu platí, že nemôžu mať všetko,“ vyhlásil na úvod rovnomennej kapane predseda Michal Šimečka.

Kľúčovým volebným cieľom Progresívneho Slovenska teda nebude presadzovať nejaký pozitívny program, riešenia prospešné pre ľudí, opatrenia na zlepšenie života voliča, ale len zabrániť, aby voľby Smer nevyhral. Asi by som s tým nemal mať problém, ja robím všetko pre úspech strany Hlas-SD v oboch voľbách. Ale…

Chcem dôrazne ľudí varovať pred voľbou z trucu.

ňOdmietam, aby princípom volieb bolo „hocikto, len nie oni.“ „Hocičo iné, len nie Smer“ sme tu už presa zažili v roku 2020. Bolo to Matovičovo OĽaNO, ktoré vtedy stavilo na jedinú kartu. Nikto netušil, čo chcel Matovič robiť, nikto nemal ani šajnu, ako si predstavuje riadenie štátu a nikto nevedel, koho chce Matovič dosadiť do vlády či na úrady po celom Slovensku. Všetci vedeli len to, že Matovič chce „zbaviť Slovensko mafie.“ Aby som bol presný, jeho jediným programom bolo dostať Smer z vlády. A jeho členov za mreže.

Dnes bolestivo vidíme a cítime, ako sa to celé skončilo. Povedzte, koľkí ste sa za posledné štyri roky stretli s niekým, kto vtedy podľahol vybičovaným negatívnym emóciám a volil z trucu? Matoviča alebo Borisa Kollára? A potom to rýchlo oľutovali. Ja som takých stretol desiatky, aj v mojom blízkom okolí a väčšina z nich ľutovala svoju voľbu už pár mesiacov po nej.

Ako vidím, mnohí sme sa z výsledkov volieb poučili, ale každý inak. My, v Hlase, sme si uvedomili a priznali chyby, ktoré sme ako členovia Smeru urobili a vybudovali sme silnú modernú sociálnodemokratickú stranu založenú na zrozumiteľnom programe a jeho dôslednom plnení. Odmietame bezhodnotový populizmus, prinášame patrenia na zlepšenia života ľudí a nezúčastňujeme sa na šírení nenávisti.

Lebo Slovensko POTREBUJE POKOJ.

„Progresívci“ si naopak vzali príklad z Matoviča. Rozhodli sa skopírovať jeho vtedajší prístup. Progresívne Slovensko sa čoraz viac stáva klonom OĽaNO a preberá jeho metódy. A teraz dokonca spúšťa celoštátnu kampaň populistickej nenávisti. Je úplne jedno, čo chcú kandidáti na prezidenta a poslancov Európskeho parlamentu presadzovať, je úplne jedno, aké hodnoty zastávajú, je úplne jedno, čo budú vo svojich verejných funkciách presadzovať a koho záujmy a potreby obhajovať. Len nech sú proti Pellegrinimu a vládnym stranám. Voľte hocikoho, kto najviac kričí proti vláde. Dôležitá je intenzita kriku, nie jeho obsah.

Milí priatelia, kampaň Progresívneho Slovenska „Nemôžu mať všetko“ je nástrojom populistickej nenávisti a bičovania emócií bez obsahu. Je to kampaň tých, ktorým je jedno, čo sa stane po voľbách, ktorým je ukradnuté, kto nás bude zastupovať a čo bude presadzovať. „Po voľbách potopa.“ Nepodľahnime tomuto primitivizmu a zachovajme si zdravý rozum.

Hlas-SD vám v oboch voľbách opäť ponúkne skutočné ľavicové hodnoty a programové ciele pre ľudí, ktoré sme pripravení do bodky napĺňať. Presne tak, ako to robíme dnes.

Získať viac za naše dane

15.04.2024

Ozajstným problémom verejného obstarávania je jeho jednostranné zameranie na cenu. Práve toto vedie k nehospodárnemu míňaniu verejných financií, lebo si musíte kúpiť nekvalitnú službu alebo tovar, ktorým nedosiahnete požadovaný výsledok.

Vojaci NATO na Ukrajine. Už to nie je strašenie

11.03.2024

Už to nie je žiadne „populistické strašenie“, ale reálne nastolená otázka. Francúzsky prezident Emmanuel Macron aktívne vytvára koalíciu európskych krajín s cieľom vyslať vojakov členských štátov NATO na Ukrajinu.

Celý dôchodok musí byť garantovaný

10.03.2024

Buď je druhý pilier dôchodkového systému „hazardnou hrou“ a v skutočnosti nikto nevie, či naozaj prinesie „sporiteľom“ viac než prvý pilier, alebo je to opačne. A v takom prípade nemôže byť problém, aby ľuďom budúce dôchodky záväzne garantoval. Iná možnosť už neexistuje. Ale ak predsa len platí to prvé, potom ten „úžasný“ druhý pilier do dôchodkového [...]

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Z Moskvy sa už šíria konšpirácie. Ruskí politici pripúšťajú, že atentát na Roberta Fica má zahraničné pozadie

15.05.2024 18:45

Ruskí politici sa zmieňujú o sprisahaneckých teóriách. Jeden hovorí dokonca o výstrahe pre ďalších lídrov v EÚ, ktorí zmýšľajú podobne ako Robert Fico.

Braňo Ondruš

štátny tajomník ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 22608x
Priemerná čítanosť článkov: 2055x

Autor blogu

Kategórie